lunes, 10 de diciembre de 2012

CHARLAS DIRIGIDAS A AFECTADOS DE PREFENTES

El centre cívic L'Estació del Vendrell acollirà una xerrada adreçada als afectats per les participacions preferents



L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) i el Consell Comarcal del Baix Penedès organitzen una xerrada el proper 11 de desembre, a les 19 h, al centre cívic L'Estació del Vendrell. El col·loqui va dirigit als consumidors afectats per la comercialització de participacions preferents i altres productes financers.

Els objectius de la xerrada són -d'una banda- difondre l'acord al qual han arribat l'ADICAE i “La Caixa” que -en la mesura del possible- permetrà als usuaris recuperar els seus estalvis i -de l'altra- oferir la possibilitat d'adherir-se a les solucions que conté l'acord a totes les persones de la comarca afectades per la compra d'aquests productes bancaris.

Les participacions preferents són productes financers emesos per una societat que no atorguen participació en el seu capital ni dret de vot, és a dir, no són accions. Tenen caràcter perpetu i la seva rendibilitat, generalment de caràcter variable, no està garantida ni tampoc la recuperació de l'import del capital inicial desemborsat, en cas que es posessin a la venda. Es tracta d'un instrument complex i de risc elevat. Actualment, les entitats financeres continuen bloquejant i fent assumir pèrdues sobre els estalvis de desenes de milers de consumidors que van contractar aquests productes tòxics.

Finament, cal destacar que en l'actual context de crisi econòmica és fonamental el paper d'associacions com l'ADICAE, que treballa en la defensa col·lectiva dels drets de les persones afectades i que organitza xerrades, grups de treball sobre política i institucions, accions reivindicatives en l'estalvi-inversió, defensa judicial i extrajudicial, entre d'altres serveis.

Més informació:

Pàgina web de l'ADICAE

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Haga su comentario.

Los comentarios son revisados antes de su publicación. No se permite publicar datos personales de terceros cuando éstos no son públicos (disponibles en medios impresos o digitales). El administrador del blog no se hace responsable de las opiniones vertidas por terceros y/o colaboradores aunque pasen el filtro.
El blog se reserva el derecho de no publicar los comentarios vertidos por anónimos con intención de dañar la imagen o el derecho al honor de otras personas o de este blog.
Se da por hecho que el autor del comentario conoce y acepta estas condiciones.